torsdag 22. februar 2018

Oppsummering

Dette har vært en fantastisk tur. Vi har opplevd mye forskjellig og vi har opplevd et land som er både vakkert, variert og spennende. Cape Town var kanskje som storbyer flest, men ryktet om å være svært forsiktig og passe på tror vi i større grad skremmer enn det gagner. Vis normal forsiktighet slik du også vil gjøre i deler av Oslo så går dette bra. Vi benyttet mye Uber (taxi) som vi følte var tryggere og rimeligere enn andre drosjer. Med Uber er din tur registrert (til-fra) og beløpet allerede betalt.

Folket der nede er svært hyggelige uansett stand og farge. Det er klart at dette er et land med ekstreme forskjeller. Du finner gigantiske områder med såkalte TownShips. Hytter satt opp av plater og blikk som gir minimal beskyttelse. Du finner i andre enden fantastisk villaer med høye strømgjerde rund. Likevel virker folk hyggelige, oppmerksomme og de er ikke pågående.

Vi har hatt det svært hyggelig med vårt reisefølge, Hege og Henning. Henning hadde ansvar for å finne steder vi kunne gå ut å spise og sammen med TripAdvisor klarte han det på en utmerket måte. Vi har fått smake på masse god mat, og god mat finner man i dette landet. Synd Anne var delvis syk og ikke fikk nyte dette på samme måte.

Kombinasjonen by, land, vindistrikt og safari var smart. Alle fikk litt av det de ønsket seg. Vi fikk også kjørt litt rundt med egen bil og så derfor en god del av området fra Cape Town og ned til Kapp Agulhas. Kjøre bil på venstre side går fint fra dag to så lenge man slipper å kjøre inne i en storby.

Turen vi hadde kan anbefales. Spesielt vil jeg trekke fram safarien. Shindzela Tented Camp (http://shindzela.co.za) byr på spennende dager med enkle forhold. Man kommer tett på dyrene, ser mye, bor i en liten leir med maks 16 gjester og har en svært hyggelig og kunnskapsrik stab.

Håper vi kan komme tilbake en gang...


Ingen kommentarer: