mandag 31. desember 2007

Nyttårsaften, revet og bursdag!!

I dag skulle vi ut på revet, Great Barrier Reef. Bussen hentet oss 07.30 så vi måtte tidlig opp. Fra Cairns tok turen ut til revet ca 1,5 time med en kjapp katamaran. Der ankret vi opp før vi hoppet i vannet. Alle ble anbefalt å benytte stinger-drakter for å unngå å bli brent av disse ikke spesielt hyggelige brennmanetene.


Hvem er dette tro?

Opplevelsen var helt utrolig. Selv om sikten i vannet denne dagen var noe begrenset pga dårlig vær dagen før var det mye å se. Følelsen var å svømme i et akvarium med masse fisk i alle farger. Spesielt var fisken Wally, en stor slugge på 36 kg, fasinerende når denne kom bort til deg for å la seg klø på ryggen. Helt ubeskrivelig. Vi hadde også en safari med en marinbiolog som livet på revet mens vi plasket rundt i en gruppe på vel 12 personer. Mange var kanskje mer opptatt av å se etter hai og andre uhumskheter. Vi så da også noen. Såkalte reefshark på 1,5 meter som ikke er spesielt interessert i oss - heldigvis. Ellers skilpadder, koraller og fisk i alle farger.

Barna (hvis en kan kalle det det) og jeg selv fikke også forsøke å dykke på ordentlig med egen instruktør. Fantastisk. Dette må prøves og nå står i alle fall dykkerkurs på min ønskeliste. Vi hadde dette i tankene da vi reiste ned, men tiden strekker ikke til. Får vente til vi er hjemme.

Om kvelden var det grilling i hagen sammen med andre australske gjester. Et fantastisk fyrverkeri ble sendt opp fra stranden. Vi var likevel tidlig i seng etter å ha plasket rundt i vannet hele dagen.




Ps! Ann-Torild hadde bursdag vi også feiret!

Ingen kommentarer: