tirsdag 13. april 2010

Roma - Oppsummering

Sølvbrudeparet Anne og Jens foran Trevi fontenen

Kan være vi ikke ser fornøyde ut, men det er vi. Ikke lett å smile på kommando til en ivrig japaner som bare ønsker å være behjelpelig. Turen har vært fantastisk flott og på mange måter passe lang. Kan godt være vi ikke har fått med oss alt eller brukt god nok tid på enkelte ting. Vi hadde liten tid til rådighet og ville vel helst av alt bare komme bort for å lage vår egen lille markering av 25 flotte år sammen som gift. Roma var passe for dette. Her hadde vi ikke vært tidligere og nå hadde vi en fin anledning.

Vi har rukket over mye, men det er klart at man bør gjøre en del hjemmelekse før man reiser ned hit. Det er fantastisk mye å se på - mye historie! På mange måter syntes man, som jeg tidligere har nevnt, litt synd på romerne, som har all den gamle historien de skal forsøke å ta vare på. Over alt finner man dette. Kirker og små kapeller ligger side om side, man finner obelisker på de underligste steder, statuer og pyntede fasader, trange gater og en hel masse - nei vi må nok ned hit igjen for å fordøye mere!

Denne gang fikk vi i alle fall et overblikk og vi erfarte også at man kan jo gå til det hele! alt er i gangavstand, hvis en ikke har for mye i mot å gå litt da. Vi bodde i Via Natzionale 46 på Hotel Eurostars International Palace (Et bra hotell som anbefales uten å være for dyrt). Herfra ble vi etterhvert flinke til å manøvrere oss gjennom gatene ned til Pantheon og de andre områdene. Mange anbefalte oss å benytte turistbusser, men selv syntes vi det er ok å gå. Man ser mer og kan sette seg ned å slappe av når det måtte passe. Fint vær og en øl eller god kopp kaffe smaker altid sammen.

Til alle som ikke har vært her - løp å kjøp. Tilslutt en takk til Ragnhild og Willy som nok en gang har passet på vår store firbente slik at vi fikk anledning til dette...

1 kommentar:

Unknown sa...

Hei

Nå har jeg sett den fine turen. Koselig.

Hilsen Berit