tirsdag 15. april 2014

USA - Dag 2 mandag

Etter en litt urolig natt med lite søvn, var vi sånn noenlunde utvilt for nye spennende oppdagelser. Været for de neste dagene var ikke helt optimalt, så i dag tenkte vi det var lurt å få opplevd New York fra lufta. 

Vi var klare kl 0800, fikk i oss litt mat og tok retning havnen for å finne helikoptrene. På veien passerte vi Wall Street som fra utsiden bare er en stor flott bygning uten å være noe mer spesielt. Det interessante her er selvsagt det vi ikke ser, det som foregår på innsiden.

Wall Street

Fremme ved helikoptrene var køen ikke alt for stor så tidlig på morgenen. Vi måtte vente 50 minutter og ruslet litt langs havnen i mellomtiden

Helikopterpiren i bakgrunnen her sammen med vår nye amerikanske "venn"

På tide med en liten korreksjon i forhold til gårsdagens innlegg. Det er utrolig mange hyggelige, hjelpsomme og engasjerte amerikanere. I går var jeg sikkert trøtt og sliten og derfor alt for negativ. Vi hadde jo allerede fått et hotell med en betjening med flere utrolig hyggelige mennesker. På "helikopter piren" oppdaget vi nok et eksempel på at mange er både serviceinnstilte, hyggelige og hjelpsomme uten å være påtrengende. Det er klart at Torkel og Ann Torild er flinke icebreakers som fort får frem den gode kjemi mellom oss og de vi treffer. Godt å ha med slike venner. Uansett tar jeg tilbake alt jeg i går sa om vanskelige amerikanere. 

Det å fly helikopter var i seg selv spennende. Torkel og jeg selv hadde forsøkt tidligere, men ikke jentene. Reaksjonen etterpå var vel at "dette var da ikke så ille". Fra helikopteret fikk vi god oversikt og vi forsøkte etter beste evne og ta en masse bilder. Likevel ikke så enkelt fra et baksetet gjennom plexiglass med mye gjennskinn. 

Før start.. Nå var det like før..

En ikke ukjent dame

Manhatten

Turen gikk uansett fint og selv om 20 minutter fra luften kostet oss $225 hver syntes vi det var vært det. Anbefales!

Neste post på programmet var Ground Zero. På veien fant vi en kjekk Kina restaurant med utrolig god mat. Synd jeg ikke husker navnet på denne. 

Ann Torild fikk nok en god venn. En slags touristguide som gikk uoppfordret rundt å hjalp rådville turister

Å komme inn på området for det forferdelige som skjedde 9/11 var en omstendelig prosess. Det er klart at området er viktig og krever stor grad av hensynsfullhet. Kontrollen for å komme inn var omstendelig og oppfordringen til alle var å umiddelbart varsle hvis noen ikke respekterte de henvisninger som var oppgitt. Jeg forstår godt dette (sikkert fordi du er litt amerikaner antydet Ann Torild).



Det var mye arbeid som pågikk rundt Ground Zero. Her bygger man opp et lite parkanlegg rundt de to dramatiske store "hullene" som markerer plasseringen av de to tårnene. Symbolikken rundt to store hull, med vann som forsvinner ned i intet er sterke og tydelige. Blir nesten litt andektig og rørt av å stå her. Navnet på alle omkomne er inngravert rundt "hullene".

Vel så var det ny programpost. Shopping i Market Street. Jentene oppsøkte Macies og Torkel og jeg fant en kafé like ved. Etter dette retur til hotellet hvor vi slapper av litt før middag.

Kl 1930 var vi klare og satte retning Ruth's Steakhouse som påstår de serverer den beste biff man kan tenke seg. Serveres på en tallerken oppvarmet til 500 grader (Farenheit). Smakte godt. 

Deretter tok vi en liten tur ut i Times Square for å se på livet. Spektakulært og voldsomt. Her brukes det mye strøm på noen helt fantastiske rekameskjermer. Forsøkte fortvilet å få noen gode bilder, men ikke enkelt.


Uansett, masse mennesker, yrende liv og flott opplevelse. Vi merket vi hadde nådd vårt metningspunkt  kl 2300 var vi tilbake på hotellet. Fornøyd og slitne. Nå satset vi på en god natts søvn for den store shopping dagen neste dag.

God natt...

Ingen kommentarer: