lørdag 17. februar 2018

Dag 14 - fredag

I dag er det hjemreise, men først en tur ut i bushen. Jeg får sitte foran ved siden av Cameron. Bedre her så en får strukket ut beina. Bobby-Jo reiser med den andre bilen. Denne har med de som skal gå på tur. Ikke noe Henning og jeg vil være med på.

Vi kjører avgårde og ramler over en stor flokk bøfler som ligger i ringformasjon ute på et jorde. Beste måten å sikre seg mot fiender på. Alle de største dyrene ligget med vendt ut og viser tydelig at prøv deg ikke.

Vi oppdager en stor løveflokk like ved. Åtte pusekatter som ligger å slapper av. Flokken består av to unge hanner med begynnende manke og resten løvinner.



Plutselig er det bevegelse i bølffelflokken. Alle løvene reiser seg opp for å følge med. De beveger seg så forover. Sprer seg ut for å dekke flankene. Vi kjører etter. Spennende.
Bøflene oppdager løvene og noen tar helomvending. Angriper løvene og et øyeblikk er det ganske kaotisk. En løve får et stygt sår i siden. Bøflene klarer seg. Løvene angriper flere ganger, men uten hell. Vi følger etter ned til et vann bøflene benytter som ryggdekning. Åpent lende så her kan de lettere forsvare seg. Løvene legger seg til på andre siden av vannet for å se på middagen. 

Ingenting skjer før bøflene rusler videre. Løvene blir liggende. Vi reiser tilbake til camp. Pakker, tar farvel og reiser til flyplassen hvor vi sitter nå.


Turen over til Johannesburg går unna på ca 1 time. Vi lander og stuer vekk bagasjen, reiser til et stort kjøpesenter i nærheten (15 minutter unna med drosje). Tar en Uber over. Blir der noen timer og går også på en forferdelig dårlig film på kino. Samme det. Må slå i hjel timene fra 1300 til 2400.

Tilbake på flyplassen. Denne gang med en vanlig drosje. Uber tør ikke plukke opp noen på kjøpesenteret. Mannen kjører som et svin og setebeltene bak fungerer ikke. Vel - det går bra.

Så kulen litt på flyplassen igjen, få på oss langbukser og forbedere oss til norsk vinter. Går ombord og legger i vei.

Forsøker å sove litt, men 11 timer i fly på natten sittende oppreist i et sete er et mareritt. Lander i Schipol kl 1000 (lokal tid) og må vente her noen timer før vi tar siste flyet hjem til Torp.

På Torp venter dette oss, men det går bra. Endelig hjemme!





Ingen kommentarer: