tirsdag 13. februar 2018

Dag 10 - mandag

Mandag! Hurra! Kruger! Dette er mitt høydepunkt. Utrolig tidlig opp, kjøter avgårde, ennå ikke lyst. Enkelte mørkkledde folk langs vegen. Uten gatelys og mørke i huden er det et sjansespill.


Vi slipper mye trafikk. Fremme på flyplassen i svært god tid. Sjekker inn og kommer avgårde. Dash 8 som med Widerøe. Turen til Hoedsprut tar 3 timer. 

Møtes av en hyggelig kar som kjører oss til campen. OK veger før vi ender opp på noen dårlige grusveier. 

Så endelig framme og innkvarteres oss. Må aller først skrive under på en avtale hvor campen fraskrives akt ansvar hvis noe galt skulle skje. Ikke helt betryggende, men slik må det være. Vi skal jo ut å se på ville dyr.





Leiren, relativt ny, består av en rekke små telthyttet som ligger midt ute i bushen i et reservat som kalles Timbavati. Hyttene er nylig pusset opp og er enkle, men helt ok.


Ingen gjerder rundt så vi kan ikke gå alene mellom hyttene når det er mørkt. Vi har utsikt til et lite vannhull hvor det like etter ankomst er en rekke impalaer etterfulgt av en flokk elefanter.

Spiser en god lunsj (litt for liten Henning 😄) før vi lastes opp i bilene som kjører oss ut. Vi får egen ranger Cameron, tracker Sam og i tillegg blir en australsk fotograf ved navn Bobby-Jo Glow med. Hun er leid inn for å ta bilder til leiren.

Så ut på tur. Kjører rund i Landcruiseren som vist kan ta seg fram over alt. Ingen begrensninger her ja.

Tracker Sam blir sendt alene ut i bushen for å forsøke å funne noen løver man tror følger en skadet bøffel. Kun bevepnrt med en walkietalkie 😟. Det er vist ikke farlig påstås det. Sam overlever og plukkes opp etter en stund uten å ha funnet noe. Vi kjører så videre.


Etter å ha sett en masse impalaer, en stor flokk vannbøfler som vi kjører rett gjennom kommer vi ned på en liten vanntanken hvor det ligget tre løvinner. Helt utrolig. De ligger der, reiser seg og går litt rundt bilen, enser oss ikke, men er mest interessert i et drama Sim foregår på den andre siden av det lille vannet - en krokodille som forsøker å få tak i en fugl på stranden. Fuglen, ikke stor, er likevel opptatt av å skremme vekk krokodillen. Liten tøffing og klarer det faktisk også. Utrolig. 

Etter å ha forlatt løvene kjører vi videre og kommer plutselig over 4 nesehorn. Svinger bort til de og tar masse bilder. De gresser rolig videre og ignorere oss.
Vi stopper og tar en øl i solnedgangen. Vel vitende om at det er løver i bushen rundt oss. Nydelig solnedgang.


Alle rangerne som kjører rundt oppdaterer hverandre på radio og har funnet spor etter en leopard eller to. Vi ut på leit igjen. Det blir mørkere og de må fram med en liten lyskaster. Holder på og et lite øyeblikk får vi et Glimt av den før den forsvinner. Vi holder på litt til før bi gir oss for kvelden.

Back to camp og middag kl 2100. God middag og så i seng litt over 2200. Skal jo tidlig opp.

Fantastisk start på turen. Fikk i alle fall et glimt av the big five. Gleder oss til resten 😋

Ingen kommentarer: