søndag 11. februar 2018

Dag 9 - søndag

Hot, hot, hot. Tenk deg en dal langt inne i landet, omkranset av fjell på tre sider. Tenk deg en skyfri himmel. Tenk deg at du er i Afrika. Det må bli varmt. Og det er det med 33 grader på gradestokken.

I dag har vi vært på vinsmaking. Er man midt i et vindistrikt inne i landet, så må man jo det. Flott opplegg med kombinasjon av buss/tog rundt til en rekke vingårder. Vi valgte ut 5 av 8 på den gule rute (flere å velge mellom) og satte i gang. Første stopp Noble Hill hvor vi ble midt av tre store Rigdepack hunder. Den hyggelige innehaver var eier av disse.




Vi gikk rett på og smakte oss gjennom 5 viner. En hvit, en rose og tre røde. Gode alle sammen. Så var det videre til neste Babylonstoren. En vanvittig stor vingård hvor det var utsalg på det meste. Stor air condition avkjølt smakshall, men hvor servicen var mindre lagt vekt på. Vi var i alle fall ikke fornøyd. Så kom vi endelig til neste vingård Backsberg hvor vi fikk en langt bedre opplevelse. Hadde en fantastisk hyggelig servitør som forklarte og hjalp oss gjennom fire utvalgte viner. Hun forsto vi var interessert i vin og sprang avgårde for å la oss få smake på en virkelig god og moden vin. En 2009 årgang av noe av det bedre. Den kostet vel nesten fem ganger så mye som noen av de andre vi hadde fått smake. Fantastisk og dette stedet vil vi anbefale. Her merker man lidenskapen til vin og ikke bare det kommersielle. Det er klart at dette ligger bak hele tiden for slike turer. De sender vin du bestiller gratis i hele Afrika og hjelper gjerne til hvis du vil ha noe hjem til Norge. Vi fikk råd om hvor vi kunne henvende oss for å få vinen hjem til Norge.


Etter dette hoppet Anne og jeg av og dro tilbake til leiligheten. Vi tåler vist ikke varmen like godt som The Baann’s. Hege og Henning fullfører likevel turen og kommer vel snart hjem. Anne og jeg tok en lunsj med en stor kald øl før vi gikk på rommet.

I kveld blir det tidlig kveld. Skal ut å spise kl 1900. Må kjøre herfra kl 0530 i morgen for å rekke flyet til Kruger. Det må vi ikke gå glipp av..

Vi har truffet flere andre skandinaver hee nede som på samme måte som oss lovpriser landet som et utmerket feriested. Alle advarsler og frykt for å reise ned hit virker å være oppskrudd. Det er klart det oppleves store forskjeller i dette landet. Noen bor i blikkskur og andre bor i de mest fantastiske boliger. Kriminalitet finnes, men som turist med en liten porsjon fornuft tror vi (bank i bordet) man ikke skal være så bekymret. Dette er i alle fall både vårt inntrykk og de vi har snakket med sitt inntrykk av dette fantastiske landet. Utrolig hyggelige mennesker, god mat og rimelige priser. Fantastiske strender, men badevannet er kanskje ikke helt topp. Vi syntes i alle fall flere burde prøve dette 😄

Ingen kommentarer: