torsdag 15. februar 2018

Dag 13 - torsdag

Nå er det ikke lenge igjen. Siste dag her nede før vi reiser hjem i morgen. Så langt en fantastisk tur. Så mye vi har fått oppleve.

Ble vekket, eller dvs jeg våknet kl 0400. Rask dusj og over for kaffe. Opp på bil og avgårde i soloppgangen. Fantastisk igjen.

Denne natten har de hørt løver i området rundt leiren. Vi holder derfor øynene åpne etter disse. Ser ingen.

Etter et lite stykke kommer vi rett inn i en stor flokk med elefanter. En nybakt mor bruker trompeten og rister irritert på hodet. Vi stopper bilen. Alt for å vise at vi ikke har onde hensikter. En bare daggammel liten elefantunge holder seg mellom benene hennes. Ikke rart hun er litt forsiktig. Alle faller til ro og mor og barn går videre. Noen meter foran oss står en gigantisk hann og flagrer med ørene. Jeg antar det er et godt tegn. Karen er massiv. Vi snakker om 6 tonn sier Cameron. Tuller ikke med ham. Tracker Sam som sitter lengst fram på bilen får litt nærkontakt med en annen hunnelefant. Han viser pekefingeren og sier hold deg unna. Må snakke til henne flere ganger. Plutselig finner hele gjengen ut at de gidder ikke være sammen med oss lenger og springer avgårde. «Hva i all verden sa du til henne?» sier Cameron. «At den nye ungen var stygg?».


Vi kjører videre opp til en dam vi har vært ved tidligere. Nå et det mange flodhester her. To store hanner tester muskler. Lager masse lyder og viser tenner. Håper det blir noen fine fotoshoots her.
Får med oss en rekke fugler på veien hjem. Cameron forteller villig om fugler som samler edderkoppspinn eller plukker av seg fjærene for å bygge reir. Mange merkelige skapninger og Cameron vet en masse.
På veien hjem stopper Cameron plutselig opp, hopper ut av bilen og plukker opp en kameleon opp fra veien. Vi får se denne rare skapningen på tett hold. Cameron er utrolig forsiktig. Skjøre skapninger en fort kan klemme i stykker eller ødelegge egg hvis de har slike. Vi forstår uansett ikke hvordan han klarte å få øye på den.

Tilbake i leiren er det rett i seng. Ble ikke mye søvn i natt med den varmen. Ganske hett her nå også med 37 grader i skyggen. Vi er jo i Afrika😋

Etter lunsj ut på tur igjen. Skuffende denne gang. Så å si ingen dyr. Hvor har de gjort av seg? Vi returnerte tidligere enn vanlig. Ingen grunn til å holde på.

I seng tidlig. I morgen skal jentene bli igjen mens Henning og jeg tar morgenturen.


Ingen kommentarer: