onsdag 7. februar 2018

Dag 5 - onsdag

Hermanus er vårt mål i dag. Anne våkner kvikk og grei og vi springer avgårde for å få tak i safarihatt til henne også. Alle må ha utstyret i orden. Kl 0900 henter vi den flott Hunday Tuscan, hvit selvsagt for alle biler i Cape Town er jo det. Kl 11 sjekker vi ut, pakker i bilen og leverer nøkler til to par som står å venter i resepsjonen. Jeg snakker med de på engelsk inntil  en av de plutselig sier noe på dansk. «Er dere danske» utbryter jeg og de blir litt paffe de også som plutselig finner andre nordiske venner her nede. Ikke mange her nede vi har truffet heller.



Så bærer det avgårde. Jens må kjøre for venstrekjøring frister ikke copiloten. Ut av Cape Town og rett på motorveien går imidlertid bra. Flotte veier og skiltet 80, 70, 120 og 50 om hverandre. Alle bruker bred skulder for å slippe andre forbi. Varselblink er vist OK hvis du vil kjøre forbi. Nye regler som skal læres.

Veien ned til Hermanus, 12 mil, er unnagjort på 1,5 time. Gikk fint. Merker at det er mindre frodig og ganske tørt utenfor byen. Enkelte områder har det brent - enten skogbrann eller påtent med vilje.





Framme i Hermanus må vi leite litt før vi finner Abalon vi skal bo på. Viser seg å være nok et fasjonabelt sted. Tett på vannet og ikke langt fra sentrum. Etter å ha innkvartert oss, spist en middelmådig lunsj, går vi kyststien inn til byen. Fantastiske kystformasjoner med klipper og voldsom sjø. Fantastisk. Litt varmt å gå inn til byen og turen tok litt me tid enn vi hadde regnet med. Kom omsider inn og det ble en ny øl for å komme til hektene. Usannsynlig varmt egentlig. Vi måtte gå et stykke langs innfartsvegen og lite vind og sterk sol gjorde det hett.




Etter kjapp runde i butikker, og etter at Anne hadde fått kost litt med en utstillingshund + noen rockrabbits reiste vi tilbake. Rockrabbits ser ut som kaniner med mindre ører og disse lever vilt i klippene ned mot vannet. Disse fantes vist på Table Mountains også.

Vi fjonger oss så opp og reiste litt senere inn til en ny TripAvisor anbefaling i Hermanus. Uber taxi igjen. Spiste på La Pentola hvor mat og servering var bare fantastisk. Litt mye støy trakk ned så vi endte vel på sånn cirka 5,5 i score. Tok en kjapp drink etterpå på La Tapas før vi reiste hjem. 

I morgen er det Kapp det gode håp som står på programmet. Bli fint det.



Dagens gullkorn (som egentlig burde stått i går). Hege i butikk, vil kjøpe vin. Spør «Er det noe lokal vin fra Sør Afrika å få her?». Svaret var kjapt «Allt vi har her er fra Sør Afrika». Så det så.. 😀

Ingen kommentarer: