onsdag 14. februar 2018

Dag 11 - tirsdag

Tidlig opp. Kl 0430 kommer det en kar rundt for å vekke oss. Vi får lov til å bevege oss uten følge bort til samlingsstedet for en kopp kaffe. Kl 0515 lastes vi så opp på bilene. Det er allerede i ferd med å lysne. Lyset kommer fort her nede, på samme måte som det mørkner fort.

Cameron stopper opp. Vil vi skal høre litt på alle lydene i bushen om morgenen.


Kjører deretter litt rundt. Kjølig så jeg syntes langbukser og fleece er greit å ha på. Tracker Sam leter og leter. Det er en del spor, men få dyr å se. Så plutselig dukker det opp noen elefanter. Mange faktisk. Vi snakket om en rundt 15 stykker. Svært forskjellig størrelser. Noen gigantiske og noen ganske små. De små er søte. Holder seg mellom benene på mamma hele tiden. Trygt der. Elefanter har få fiender, men de små kan være et bytte for sultne løver.
Vi stopper bilen og fotograferer. Elefantene spiser uforstyrret rundt oss. Vi føler oss som en del av flokken. En ung dame, mellomstor, er veldig nysgjerrig på oss. Nærmer seg litt hele tiden. Ranger Cameron følger med. Like før elefanten når bort til bilen roper han til den og slår i bilsiden. Den nysgjerrige damen stopper opp og rygger tilbake. Skjønner hvem som er sjefen. Som Cameron etterpå forklarer er det viktig å ikke bli for gode venner med disse dyrene. De skal få lov til å forbli vilde. Henning puster lettet ut. Han følte at elefanten var mest opptatt av ham.

Tracker Sam sendes igjen ut for å finne spor etter noen løver. Forsøke å finne spor etter den bøffelkalven de tror løvene har tatt. Glad og fornøyd trasker han avgårde. Igjen bevepnet kun med en walkietalkie. Vi plukker han opp igjen litt senere. Ikke funnet noe.

Tilbake til leiren for frokost. Kl er 0900 og vi føler allerede det er langt på dag. Har jo også vært oppe en del timer allerede. 

Etter frokost er det bare å slappe av. Noen går å legger seg, noen soler seg og jeg skriver blog. Noen elefanter kommer for å drikke av vannhullet like ved. Litt senere kommer en flokk bøfler. Fredelig.

Kl 1430 er det klart for lunsj. Deretter lastes vi opp på biler igjen kl 1600 for ettermiddagsetappen. Kjører igjen rundt. Nå finner vi mange dyr. Noen elefanter igjen som viser oss hvordan de benytter støttennene for å barke trærne. Utrolig morsomt å se.

Vi kjører videre. Får plutselig se et nesehorn som har fått ferten av en dame i følge vår ranger. Vi følger etter. Utrolig hvor lettbente og hurtige disse karene på 2,5 tonn beveger seg. Springer hit og dit og blir nok litt forvirret av oss å bilen. Vi kommer inn i en stor flokk med vannbøfler. Bryr seg ikke om oss. Plutselig kommer den forvirrede nesehornet også inn i flokken. Nesehorn ser vist svært dårlig og skvetter litt hit og dit når noe beveger seg rundt den. Det blir kaos i bøffeflokken med oss og et nesehorn som virrer rundt. Likevel ingen dramatikk. Vi forsøker å få noen bilder av nesehornet sammen med bøflene. Lykkes bare sånn delvis med det. Kjører videre.

Kommer plutselig over noen grasiøse giraffer. Flotte dyr som villig lar seg fotografere. Kjører videre. Hele tiden leter vi etter løver og leoparder vi gjerne vil se mer av. Kommer tilbake til et lite vann vi har vært ved tidligere. Her er det nå kommet fem flodhester. Et par er i gang med litt elskov. En yngre hann ligger å ser på. Håper vel han skal få slippe til når den dominante hannen er ferdig. Ranger Cameron er storfornøyd. Aldri sett dette.
Etter elskovsakten kjører vi videre. Får på radio tips om noen løver som ligger å slapper av. Vi hastet dit. Finner disse og tar masse bilder. Løvene ruller deg bare dovent over på ryggen og ber nesten bare om å bli klødd litt. Ingen tør det selvsagt selv om løvene faktisk er søte der de ligger. En kattepus på mange hundre kilo som en nok ikke skal tulle med. Tracker Sam har gått forbi disse løvene to ganger i dag uten å oppdage de. De brydde seg heller ikke om ham. Er ikke så farlige tydeligvis. Det er vel som med spekkhoggerne. Kresne på maten og vil ikke ha gammelt seigt kjøtt fra oss. Unge friske bøffelkalver er tingen 😋

Leter litt etter den sky leoparden. Finner den ikke å kjøret hjem til leiren. Middag og i seng 2130. Deilig 😋


Ingen kommentarer: