torsdag 15. februar 2018

Dag 12 - onsdag

Opp igjen. En kjapp kaffe og så rett ut. Om natten fortelles det at en hyene har sovet tett foran hyttene. Uææ! Kjølig. På med fleece. Et plagg en egentlig ikke trodde var vanlig her nede.

Vi kommer over en stor flokk giraffer. Gøy. Studerer disse en stund før vi kjører videre. Kjører lenge uten å se noe. Noen ganget er det helt tomt, mens andre ganger flommer det nesten over. Får plutselig se et par nesehorn ute til høyre. De virker imidlertid litt usikre på oss så vi kjører videre. Ranger Cameron er flink til å lese dyrene.
På radio får vi beskjed om et par løver som muligens jakter på noen bøfler. Vi kjører avgårde for å finne disse og stiller oss opp et par meter fra løvene. Ranger Johan med den andre bilen kommet også. Løvene har fått øye på en flokk vannbøfler og ligger å studerer disse. Vi er usikre på om bøflene er klar over løvene. Ser ut som de beveger seg i retning av disse. Imidlertid stopper de opp uten at noe mer skjer. Vi får vist ikke sett løvenes jakt denne gangen heller.

Vi kjører videre. Finner en stor flokk med antiloper og sebraer. Virkelig flott. Sebraene er skvetne, men også nysgjerrig. Springer noen meter, men stiller seg opp for å se på oss.
Snart frokost så vi kjører tilbake til leiren. Spiser frokost og de fleste legger seg. Jeg blir sittende. Tre villsvin kommer ned til vannhullet. Merkelige skapninger. Litt etter kommer noen elefanter og enda litt senere flere bavianer. Smart med vannhullet vi kan sitte å følge med på. Mye skjer der.

Vi ligger å slapper av rundt poolen. Plutselig oppdager en av gjestene en elefant som har kommet inn i leiren. Ranger Cameron forsøker å jage den bort og det ser litt dramatisk ut. Forsvinner omsider, men kommet tilbake litt senere. Da må ranger Johan til. En litt større mann, men selv med 100 kg er en bare smågutt i forhold til karen på flere tonn. Elefanten trekket seg tilslutt motvillig unna.

Aftentur. Bilene lastes opp og vi kjører opp til løvene vi så tidligere. Finner de men holder oss litt unna. Det meldes at flodhester har vært i klammeri med disse så de kanskje er litt gretne. Vi kjører derfor videre opp til dammen hvor flodhestene kan være. Finner de og tar noen bilder. Ser etter en liten kalv vi har sett tidligere. Etter en stund kommer en svært stor bøffelflokk ned til vannet for å drikke. Stiller seg opp på rekke. Vi snakker sikkert om et femtitalls dyr. Flodhester litt gretne for dette besøket, men får ikke gjort noe med dette. Bøflene er for tørste og for mange. Utrolig kult.

Kjører litt rundt igjen. Finner plutselig de to løvene spaserende etter sporet fra bøffelflokken. Det begynner å mørkne, så tracker Sam slår på lyskaster for å holde øye med løvene. Vi følger de i jakten. Ser du sprer seg ut og går etter bøflene. Vi er bare meter unna. Ranger Johan kommer med din bil også, men punkterer plutselig og må til å bytte dekk mitt i jakten, går unna så er snart i Helene på oss. Vi holder begge på en stund inntil vi føler det blir for seint og returnerer.



Ranger Cameron påstår vi ikke ødelegger veldig for løvene eller byttet på denne måten. Dyrene oppfatter bilene som en del av omgivelsen. Er vel litt usikker på det.
En spennende dag. Cameron finner en kameleon jeg får fotografere og Bobby-Jo instruerermeg og Carolyn (?) med litt naturfoto av stjernene. En skikkelig flott dag.

Ingen kommentarer: