tirsdag 6. februar 2018

Dag 3 - mandag

Så var det mandag. Nydelig vær også i dag. Vi var enige om å sjekke Table Mountain hvis det var åpent. Det var det og avgårde med oss.


Tok sightseeing bussen som gikk direkte opp. Kjøpt bilettet på forhånd så det gikk kjapt og komme inn i køen. Litt venting selvsagt, men OK. Vi registrerte at det er streng køkultur i dette landet. Mange var opptatt av å fortelle oss hvor i køen vi til enhver tid skulle stå. Bare å innfinne seg med det. 

Heisen tok 64 passasjerer om gangen. Gulv som roterte og helt OK. Var på toppen ganske kjapt. Vi registrerte noen dom faktisk gikk til toppen. Sikkert ikke helt enkelt, bratt og varmt som det var.

På toppen var det en fantastisk utsikt. Det var lagt opp en rekke stier så en kunne enkelt bevege seg rundt på dette flate «bord» platået. Jens fikk litt alenetid for å forsøke noen bilder. Ble mest panorama som først må gjennom en tur i Photoshop før det kan vises fram.

Da vi skulle ned igjen fikk vi beskjed om at bussen vi hadde tatt opp, kon til å kjøre hele runden rundt kysten slik vi hadde gjort dagen før. Det hadde vi ikke lyst til. Henning fikk derfor anledning til å prøve Uber og det angret vi ikke på. Tur ned til byen kostet bare 39 RND, sånn cirka 25 kroner. Fantastisk.


Hoppet av i sentrum denne gang og gikk litt rundt. Spiste lunsj på en New Orleans inspirert kaffe som var helt OK. Ny Uuber tilbake til WaterFront. Litt shopping og så tilbake til leiligheten.

Denne kvelden hadde TripAdvisor funnet en annen restaurant til oss, Pigualle. Lå like utenfor leilighetsområdet så vi gikk dit. Her valgte alle sjømat som smakte fantastisk. Vår score ble på 5,25 denne gang.


Anne fikk trøbbel med mage og vi reiste tilbake med henne, mens vi andre rakk en kjapp øl på den lokale baren.

———

Det fokuseres veldig på vannmangel her nede. Vi merker ikke mye til dette annet enn oppfordringen om å spare. At vann skal være et problem virker merkelig. Både i byen og områdene rundt er det grønt og frodig uten noe som tyder på tørke. Flere her nede påstår dessuten at det hele handler om organisering og de som bestemmer. Skal se det bare er særinteresser og makt som står bak det hele. 

En annen ting som bør nevnes er dette med sikkerheten. Ikke på noe tidspunkt føler vi oss usikre. Tror ikke vi er naive, men med litt sunt vett går det helt fint å bevege seg rundt. Det kryr av security folk over alt og alle virker bare hyggelige og greie. Vi satser på at dette inntrykket uke endrer seg før vi kommer hjem..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skalaen på restauranter er fra 1-6

Anonym sa...

Sa Hege